Werken bij Radix in de Forensische Zorg

“In de Forensische Zorg moet je verder kunnen kijken. Want je werkt op het snijvlak van het strafrecht en de zorg. Je krijgt te maken met mensen die een psychiatrische of psychische stoornis hebben en in aanraking zijn geweest met politie en justitie. Dan kan behandeling worden opgelegd waarbij de veiligheid van de samenleving voorop staat. Dat betekent werken op het allerhoogste niveau in de zorg. En dat vraagt om mensen die in staat zijn om te werken op de top van de toppen van hun kunnen. Dat vraagt om mensen die verder kunnen kijken. Werken in de Forensische Zorg. Daar moet je klaar voor zijn.”

Misschien heb je bovenstaande (campagne) tekst, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het werken in de Forensische Zorg, al ergens gelezen of voorbij horen komen op je radio. Ook Mondriaan levert Forensische Zorg onder de naam Radix. Hier behandelen we patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Ons doel is om deze patiënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het reduceren van het delict risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau. Door het leveren van zorg die patiënten in staat stelt zelfstandig te functioneren in de maatschappij, dragen we bij aan de veiligheid van de samenleving.

Wil je meer weten over werken in de Forensische Zorg? Kijk dan ook eens op werkeninforensischezorg.nl.

Wat zeggen onze medewerkers over het werken in de Forensische Zorg?

“De Forensische Zorg is heel breed, het takenpakket heel divers en er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat en mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische Zorg. Omdat het werkveld zo breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak. Dat maakt het werken leuk! Je doet het niet alleen, maar samen. Daarom zoeken wij teamplayers.” (Simone, GZ-psycholoog bij Radix).

“Het eerste dat mij opviel toen ik bij Radix binnenstapte was dat je vanuit je rol als verpleegkundige veel mogelijkheden hebt om bij te dragen aan de behandeling, die is afgestemd op de patiënten waarvan je zelf persoonlijk begeleider bent. Het is waanzinnig leuk en interessant om met je patiënten het juiste gesprek aan te gaan, te zoeken naar echt contact en samen met hen het behandeltraject te doorlopen. Ook de therapieën die teamleden hier zelf geven zijn enorm waardevol en leerzaam.” (Janine, afdelingshoofd/verpleegkundige bij Radix). Lees het hele interview met Janine hier.

Vacatures bij Radix:

Social workers (24-36 uur p.w.)

Voor de kliniek Radix in Heerlen zoeken wij social workers. Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Bekijk de vacature.