Werken bij Radix in de Forensische Zorg

“In de Forensische Zorg moet je verder kunnen kijken. Want je werkt op het snijvlak van het strafrecht en de zorg. Je krijgt te maken met mensen die een psychiatrische of psychische stoornis hebben en in aanraking zijn geweest met politie en justitie. Dan kan behandeling worden opgelegd waarbij de veiligheid van de samenleving voorop staat. Dat betekent werken op het allerhoogste niveau in de zorg. En dat vraagt om mensen die in staat zijn om te werken op de top van de toppen van hun kunnen. Dat vraagt om mensen die verder kunnen kijken. Werken in de Forensische Zorg. Daar moet je klaar voor zijn.”

Misschien heb je bovenstaande (campagne) tekst, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het werken in de Forensische Zorg, al ergens gelezen of voorbij horen komen op je radio. Ook Mondriaan levert Forensische Zorg onder de naam Radix. Hier behandelen we patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Ons doel is om deze patiënten een geïntegreerde behandeling te bieden, gericht op het reduceren van het delict risico tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau.

Door het leveren van zorg die patiënten in staat stelt zelfstandig te functioneren in de maatschappij, dragen we bij aan de veiligheid van de samenleving.

Wil je meer weten over werken in de Forensische Zorg? Kijk dan ook eens op werkeninforensischezorg.nl.

Wat zeggen onze medewerkers over het werken in de Forensische Zorg?

Simone, GZ-psycholoog bij Radix: “De Forensische Zorg is heel breed, het takenpakket heel divers en er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat en mijn interesse voor de doelgroep maken dat ik heb gekozen voor de Forensische Zorg. Omdat het werkveld zo breed is, is het aanbod van studie- en doorgroeimogelijkheden dat ook. Werken in de Forensische Zorg betekent dat je nooit stilstaat op persoonlijk en professioneel vlak. Dat maakt het werken leuk! Je doet het niet alleen, maar samen. Daarom zoeken wij teamplayers.”

Janine, afdelingshoofd/verpleegkundige bij Radix: “Het eerste dat mij opviel toen ik bij Radix binnenstapte was dat je vanuit je rol als verpleegkundige veel mogelijkheden hebt om bij te dragen aan de behandeling, die is afgestemd op de patiënten waarvan je zelf persoonlijk begeleider bent. Het is waanzinnig leuk en interessant om met je patiënten het juiste gesprek aan te gaan, te zoeken naar echt contact en samen met hen het behandeltraject te doorlopen. Ook de therapieën die teamleden hier zelf geven zijn enorm waardevol en leerzaam.” Lees het hele interview met Janine: “Met Radix dragen we bij aan de bescherming van de maatschappij.”

Onze vacatures in de Forensische Zorg:

GZ-psycholoog (28-36 uur p.w.).

Radix Ambulant gaat uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste GZ-psycholoog. Het ambulant team bestaat uit een Forensisch FACT (ForFact) en een Forensische Poli. Het accent van jouw werkzaamheden ligt bij het ForFact maar wij veronderstellen een brede inzetbaarheid. Beschik jij als GZ-psycholoog over de juiste mentaliteit en skills en wil jij je graag verder ontwikkelen in de Forensische Zorg? Kom dan zeker kennismaken, we vertellen je graag meer over ons brede werkveld en over alle mogelijkheden!

Bekijk de vacature.

Sociaal psychiatrisch verpleegkundige of ambitieuze hbo verpleegkundige (32-36 uur p.w.).

Voor Radix Ambulant zijn we op zoek naar een sociaal psychiatrisch verpleegkundige óf ambitieuze HBO-verpleegkundige die de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige wilt volgen. Als je stevig in je schoenen staat, initiatiefrijk bent en houdt van afwisseling en uitdaging, dan is dit de juiste rol voor jou en maken wij graag kennis met jou!

Bekijk de vacature.

Verpleegkundigen voor de kliniek Radix (24-36 uur p.w.).

Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Bekijk de vacature.

Seksuoloog voor Radix Ambulant (4-8 uur p.w.).

Wij zoeken een seksuoloog die graag aansluit bij het enthousiaste en multidisciplinaire ambulante zeden-team van Radix. Door jouw ervaring als seksuoloog en je affiniteit met deze doelgroep ben je voor onze patiënten èn voor ons team van grote toegevoegde waarde. We maken graag kennis met jou!

Bekijk de vacature

Social workers voor de kliniek Radix (28-36 uur p.w.).

Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging, met patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden. Zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Bekijk de vacature.

Verpleegkundig specialist (28-36 uur p.w.).

Radix Ambulant gaat uitbreiden en daarom zijn wij op zoek naar een deskundige verpleegkundig specialist die grote affiniteit heeft met onze doelgroep en méér wil dan alleen behandelaar zijn. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Bekijk de vacature.

Psychiater (28-36 uur p.w.).

Voor de forensische kliniek Radix zoeken we een enthousiaste psychiater. Werken in de forensische zorg vraagt veel van je. Het niveau ligt hoog, je hebt te maken met zorg, behandeling en beveiliging van patiënten die een delict hebben gepleegd en daarvoor zijn veroordeeld. Alles draait om vertrouwen geven en krijgen. Grenzen stellen bij anderen en jezelf. Niet kijken naar hoe iemand nu is, maar naar wat iemand weer kan worden zodat ze op termijn zelfstandig een bestaan in de maatschappij kunnen opbouwen. Beschik jij over de juiste mentaliteit en skills? Dan maken we graag kennis met jou!

Bekijk de vacature.