Werken bij Mondriaan als verpleegkundige

Verpleegkundige bij Mondriaan: in goede handen

Bij Mondriaan behandelen we patiënten van 0 tot 100 jaar en met allerlei soorten problemen, zoals bijvoorbeeld verwardheid, angsten, depressies, sociale problemen en patiënten die zelfdestructief zijn of automutileren.

Bij jou zijn onze patiënten in goede handen. Je maakt een écht verschil in hun leven. Soms alleen maar door er te zijn of te luisteren. Met een open blik benader jij patiënten. Je oordeelt niet. Je observeert, stimuleert en helpt hen om zo veel mogelijk zelfstandig te functioneren in onze maatschappij. En om beter om te kunnen gaan met klachten of problemen. Bij jou zijn onze patiënten niet alleen in goede handen, maar in de beste.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken verpleegkundigen (mbo/hbo). Verpleegkundigen die zich willen blijven ontwikkelen, verdiepen en voor vernieuwing gaan. De blik vooruit. Want bij ons heb je niet alleen een baan, maar ook een loopbaan en je kiest zelf de doelgroep en functie die bij jou past. Werk je bijvoorbeeld graag met ouderen of liever met jongeren? Kies je voor wijkgericht werken of draai jij beter in de kliniek? Er zijn heel veel mogelijkheden bij Mondriaan. Wil je liever eerst ontdekken wat jou het meest aanspreekt? Dat kan ook, je kunt bij ons rouleren op verschillende afdelingen en ervaren wat het beste bij je past.

Naast de verplichte cursussen en trainingen waarmee je jouw vakkennis kunt bijhouden, hebben wij nog veel meer in huis voor jouw loopbaan. Denk bijvoorbeeld aan de opleidingen hbo Verpleegkunde, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) of verpleegkundig specialist. Je kunt je bij ons zowel op persoonlijk als professioneel vlak blijven ontwikkelen!

Wat zijn je dagelijkse taken en verantwoordelijkheden?

 • Observeren van patiënten om inzicht te krijgen en houden in de geestelijke gesteldheid van de patiënt, ten opzichte van gestelde verpleegdoelen;
 • Aanbrengen van structuur en regelmaat en zorg afstemmen op de wensen en mogelijkheden van patiënten, zodat deze weer zo veel mogelijk zelfstandig worden en beter om kunnen gaan met hun problemen;
 • Invulling geven aan het behandeltraject. Iedere patiënt is uniek, dus dit doe je vanuit je eigen creativiteit en niet volgens vaste procedures;
 • Monitoren van medicijngebruik en de gezondheidssituatie van patiënten;
 • Opbouwen van een vertrouwensband met patiënten;
 • Contact houden met behandelaars, zoals psychiaters en psychologen, om samen het behandelplan op te stellen en met het netwerk van de patiënt, zoals familieleden, andere zorgverleners, gemeenten en huisartsen.

Wat wij bieden

Ook jij bent bij Mondriaan in goede handen en je ontvangt een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. De functie van verpleegkundige is ingedeeld in FWG 45 (kernfunctie verpleegkundige 2) of FWG 50 (kernfunctie verpleegkundige 1). Het salaris bedraagt minimaal €2.407,– en maximaal €3.396,– (verpleegkundige 2) of minimaal €2.746,– en maximaal €3.755,– (verpleegkundige 1). Deze bedragen zijn bruto per maand en bij een 36-urige werkweek.

En verder:

 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering, bruto-netto;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Er een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.

Jouw achtergrond

Je hebt een afgeronde mbo of hbo opleiding Verpleegkunde, een geldige BIG registratie, een stevige persoonlijkheid, inlevingsvermogen én een gezonde dosis humor.

Welke afdelingen zijn er? 

Kliniek Volwassenen (Heerlen en Maastricht)

Mondriaan Kliniek Volwassenen is een antwoord op de behoefte in de samenleving om mensen die in (ernstige) psychiatrische nood verkeren goed en menswaardig op te vangen en te behandelen. Veiligheid en bescherming worden gecombineerd met respectvolle zorg en behandeling waarbij de aandacht gericht is op het herwinnen van de eigen regie van de patiënt. De basis van ons handelen is het contact met de patiënt, de naast betrokkenen en de ambulante hulpverlening. Zorgafstemming met alle partijen vinden wij essentieel.

Wij bieden kortdurende en langdurige (complexe) diagnostiek en behandeling binnen tien verschillende klinische afdelingen. Voorbeelden hiervan zijn klinische detox behandeling, langdurige (gesloten) behandeling of opnames gericht op woontraining met behulp van het zorgprogramma THUIS, op een van onze buitenlocaties. Om de klinische zorg zo kort als mogelijk te houden is er vanuit het specialistische behandelteam een nauwe samenwerking met de ambulante zorglijnen, waaronder SEP/IHT, FACT en PsyQ.

Kliniek Kind en Jeugd (Heerlen en Maastricht)

Onze kliniek voor kinderen en jeugdigen van 8-21 jaar biedt intensieve behandeling aan kinderen en jeugdigen met diverse psychiatrische problematieken op twee locaties. De kliniek in Maastricht richt zich met name op kinderen en jeugdigen met psychiatrische problematieken in combinatie met ernstige gedragsproblemen en/of verslavingsproblemen. Binnen de kliniek in Heerlen bevindt zich onze gesloten BOPZ-/ crisisafdeling en onze behandel-/diagnostiek afdeling. Daarnaast bieden wij ook dagbehandeling aan zowel kinderen van 4 tot 12, als jeugdigen van 12 tot 21 jaar.

 

 

Ouderenzorg (Heerlen en Maastricht)

Mondriaan Ouderen biedt specialistische diagnostiek, behandeling en zorg aan ouderen met ernstig psychiatrische problematiek. Dit kan ambulant zijn op onze locaties in Heerlen en Maastricht of in de kliniek Wijerode in Heerlen. Hier verblijven doorgaans patiënten vanaf 65 jaar met psychiatrische problematiek waarbij ook vaak cognitieve en of somatische problematiek een rol speelt. Er zijn verschillende klinische afdelingen van kortdurende diagnostiek en behandeling tot langdurige behandeling en resocialisatie. Ook beschikken we over een voorziening voor beschermd wonen in Landgraaf.

Kwaliteit, bejegening, dienstverlening en samenwerking staan bij ons hoog in het vaandel en dit dragen we ook uit naar onze verwijzers en samenwerkingspartners. Familie en naasten worden tevens betrokken bij de zorg. Mondriaan Ouderen mag zich, door het behalen van het predicaat Top Klinisch ggz, hét expertisecentrum voor ouderen met Persoonlijkheidsstoornissen noemen.

Forensische Kliniek Radix (Heerlen)

In de forensische kliniek Radix worden patiënten behandeld die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict risico tot op een maatschappelijk aanvaardbaar niveau waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staat. De behandeling bevat daarnaast elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen.

Op deze pagina vind je nog meer informatie over het werken in de forensische psychiatrie.

 

Begeleid en Beschermd Wonen (verdeeld over Parkstad)

Bij Begeleid en Beschermd Wonen helpen we onze patiënten om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Dat kan zijn begeleid in de thuissituatie of beschermd in één van onze woonvormen. Voor patiënten uit de WMO is onze aanpak erop gericht om hen te helpen weer terug te kunnen keren naar een eigen woonvoorziening. Voor patiënten die een WLZ-indicatie hebben gaat het om het creëren van een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de beschermde woonvormen.

Als verpleegkundige binnen Begeleid en Beschermd Wonen draag je zorg voor de begeleiding en verzorging van volwassenen en ouderen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Dit doe je vanuit de centraal gestelde zorgvraag van de patiënt waarbij rehabilitatie en herstel de uitgangspunten zijn. We werken met een ontwikkelingsgericht model (IRB methodiek) en hebben korte lijntjes met andere FACT-teams en met de (zorg)partners in de wijk.