Verpleegkundige bij Mondriaan: “We doen bij onze patiënten vooral een beroep op het eigen kunnen.”

By 19 januari 2022 Uitgelicht, Verpleegkunde

Verpleegkundige Pamela werkt al tien jaar bij de klinische behandelafdeling Weidezicht en zeker niet zonder plezier. “Het is gewoon een hartstikke fijne plek om te werken, minder strak qua structuur, dat doet een beroep op je zelfstandigheid en creativiteit”, vertelt ze.

Weidezicht biedt 24-uurs klinische, specialistische zorg aan kwetsbare volwassenen met een psychiatrische aandoening en is verspreid over drie huizen. Per huis verblijven er 4 patiënten met een wisselende begeleidingsintensiteit. Pamela: “Je hebt als verpleegkundige wel een huis onder je hoede maar je wisselt ook geregeld. Zo ken je alle patiënten goed en heb je overzicht. Je wandelt bij ons nogal wat op en neer! Heerlijk is dat, even de buitenlucht in.”

“In de ochtend doe je je ronde: ‘Hoe gaat jouw dag eruit zien?’ Patiënten hebben een eigen dagindeling.”

 

Zorgdoelen
“In de ochtend doe je je ronde: ‘Hoe gaat jouw dag eruit zien?’ Patiënten hebben een eigen dagindeling, ze gaan bijvoorbeeld naar therapie of werk en komen zelf naar jou toe voor hun medicatie. Wij zijn een ‘doorstroom afdeling’, gericht op dat laatste stukje: wat is er nog nodig voordat een patiënt weer zelfstandig thuis kan wonen of kan doorstromen naar een begeleid en beschermde woonvorm? Het werken aan een sociaal netwerk, goed ingesteld zijn op medicatie, financiën en huis op orde hebben, het zijn voorbeelden van zorgdoelen. Wij begeleiden onze patiënten hierbij maar doen vooral een beroep op het eigen kunnen.”

Fijne en veelzijdige doelgroep
“Het is een fijne en veelzijdige doelgroep om mee te werken, er is veel inzet en eigenheid onder de patiënten en dat maakt het werk heel afwisselend en leuk. Eigenlijk net als ons team: ook een fijne en veelzijdige club (jong en oud) met ieder met z’n eigenheid en kwaliteit. We zoeken nog een nieuwe collega! Heb jij als verpleegkundige veel affiniteit en ervaring met de complexe volwassen psychiatrische doelgroep? Kun je goed uit de voeten met eigen verantwoordelijkheid? Kom dan zeker met ons kennismaken, we stellen ons graag aan je voor!”

Bekijk de vacature verpleegkundige bij Mondriaan en solliciteer!